Et Time-Lapse eventyr

Mitt navn er Svenn Dvergastein, fotograf fra Stavern i Vestfold. Jeg har tidligere tilknytning til Sjøforsvaret og har seilt langs Norges kyst i mange år. Nå mere som fotograf i noen ti-år har jeg blant annet laget mange Time-Lapse filmer fra mitt hjemmeområde her i Vestfold.

Jeg vil gjerne nå et større publikum og deler mine prosjekter her.

I sommer tror jeg mange nordmenn har fått øynene opp for hvor vakkert landet vårt er. Vi har brukt landet på en annen måte. Jeg opplever stadig flere situasjoner hvor helt elementære og grunnleggende behov får feste i oss. Dette skjer blant annet gjennom personlige opplevelser i naturen og landskapene. Opplevelser som ikke har et materielt utgangspunkt, men heller et behov for å være i ett med elementer som vær og vind. Enkle behov, enklere hverdag!

Som fotograf er jeg ekstra var på slike endringer i samfunnet vårt. Selv med flere tiår bak meg som observatør av natur og landskaper har jeg ikke følt at endringer er så sterke som akkurat nå.

Mitt bidrag inn i denne endringen er en Time-Lapse film som beskriver landskaper og himmelhvelvinger, tonesatt av musikk jeg har laget selv. Det har vært våren og sommerens store prosjekt for meg. Det å komponere musikk parallelt med Time-Lapse opptakene har gitt lydbildet en skreddersøm opp mot hver enkelt Time-Lapse sekvens. På den måten er det også et mer personlig uttrykk og en reise inn i min egen audiovisuelle hverdag.

Jeg ønsker å bidra til å se naturen og verden som en sterkere motivasjon til endring. Enten det dreier seg om miljø og klima, eller maten vi ser verden rundt oss på. En liten øye åpner for det vakre og naturlige.

Om filmen:

Vestfold, sommeren 2022. Vi befinner oss i det særpregede Vestfoldske kystlandskapet med svaberg og strender. En enslig Time-Lapse Fotograf oppsøker, de for ham, kjente og beste stedene for panorama perspektiver. Sakte og sikkert blir en Time-Lapse film til, gjennom tre sommermåneder.

HAVLANDSKAP

En Time-Lapse film som er satt sammen av 30 000 stillbilder. Opptakene er gjort fra April-August 2022 i Brunlanes og Stavern i Vestfold.

TIME-LAPSE FOTO ©: Svenn Dvergastein

MUSIKK ©: " An Ocean " av Svenn Dvergastein

Opptakene er gjennomført med:

Canon EOS 5D Mark II Fullformat (2008 modell)

Sigma 20mm 1,4 ART

Sigma 50mm 1,4 ART

LEE filtere fra 150mm serie


Venlig hilsen

Svenn Dvergastein

Fotograf