Jordbrukslandskaper 4K Timelapse

I likhet med kystlandskapet er jordbrukslandskapet konstant eksponert for den salte atmosfæren som står over Søndre Vestfold. Forårsaket av luftmasser fra sydvest i havet driver den salte luften inn over åkerene og dusjer grøden med Oz.

Saltet piskes opp av vindrosser, men også av opprørt hav som vindbølger eller dønninger og svell mot svabergene.


Vi satte opp kamera og stativ ved Pøtten-eika i Ullebergveien mellom Stavern og Larvik. Området er også kjent for å huse Stavernfestivalen.
Time-Lapse filmer kan ofte være en god måte å se hvordan værforhold og lys oppfører seg gjennom dager eller uker. Å se endringene i en hurtigere hastighet øker forståelsen av hva som egentlig foregår.

Dette prosjektet gikk gjennom vår, sommer og høst 2022. jeg besøkte flere steder i Brunlanes og Stavern for å vise de mange fine stedene i hjemmetraktene mine.Det var en glede å få filme innhøsting av korn på Bøvre og opptak av Gulrøtter på Gusland. På begge steder snakket jeg med grunneiere og arbeiderne på jordene. De kjørte effektive og skånsomme maskiner for å kunne levere beste mulig mat til grossister og butikker. I tillegg la de til rette for at jeg kunne fotografere. Hyggelige folk som alltid her ute på Neset.


Takk til alle som har bidratt med velvillighet og hjelp gjennom sommeren!
Siste innlegg

Se alle