Lyden av naturen i hodetLydfilen "Horisonter" komponerte jeg i forbindelse med at jeg gjorde opptak til en Time-Lapse film. Slik ble det til at jeg i dag komponerer all musikk jeg bruker i mitt foto og filmarbeid.Kall meg en hjemme-komponist med hang til det Ambiente lydlandskapet. Eller en "Lydfreak"!

Eksemplets makt, hvor film og lyd kommer sammen. Fra ide til ferdig produkt. En kulminasjon hvor jeg som vanlig har gjort alt fra bunnen av selv. Som en "selfmade man" har jeg alltid jobbet alene fra ide til ferdig resultat, og det trives jeg best med.


Når jeg er ute i naturen og fotograferer tar jeg opp lyder fra det stedet jeg er på. Det er med på å understreke atmosfæren der og da. I tillegg får jeg med meg lydopptakene hjem for å bruke i filmer og som grunnlag til min Ambiente musikk.

Her er "Cascades", som ble laget til en Time-Lapse film for noen år tilbake. Inspirert av sted og tid for filmopptakene ble denne Ambiente låten til i ukene jeg gjorde klippene til filmen. Det er ofte den metoden jeg har brukt til alle filmer og videoer de siste årene. Jeg må "føle" lyden når den blir til, enten på keyboardet eller i naturen.

Lyd som virkemiddel spiller en sentral rolle i mine filmer og bilder, men også til inspirasjon for å jobbe videre med andre måter å fremme natur og kystlandskaper. Det å ta naturen til folket og inspirere andre til til å ta den i bruk til rekreasjon og aktivitet. Høre naturen og dens utrolige spenn av lydbilder.

Siste innlegg

Se alle